Nytt Ransomeware kidnappar datorn och gör den oanvändbar

petya_image-965x395

När du trodde det inte kunde bli värre kommer Petya. Detta kidnappningsprogram krypterar viktiga filer på hårddisken. Resultatet blir att du inte kan starta din dator. Istället uppmanas du att betala tusentals kronor för att få den upplåst. Kom då ihåg att du säkerligen inte får någon hjälp även om du betalar.

Viruset sprids främst via e-mail där du luras att öppna bifogade filer eller klicka på någon länk.

Vi har även hört att bedragaren ringer upp offret och påstår sig komma från Microsoft. Bedragaren ber att få offrets e-mailadress och skickar sedan ett smittat mail. Slutligen ombeds offret att klicka på en länk i mailet.

http://www.idg.se/2.1085/1.654303/gisslan-ransomware-starta-datorn

Petya – Taking Ransomware To The Low Level